Foto: Dan Holmqvist
The Suburbans
Funk- & Soulbandet från Göteborg

Med en NYC Club Tour, gig i Berlin och årlig medverkan i produktionen GBG Soulparty i bagaget tuffar 8-manna bandet från Göteborg stadigt framåt!

Bandet spelar soul och funk från 60-talet och framåt. Allt från hits med James Brown, Wilson Pickett och Etta James till Tower of Power, Steve Wynwood och Aretha Franklin.
De adderar också en del musik från mindre kända kompositörer för att lyfta fram en mer unik spellista.
Repertoaren har de gjort till sin egen – vi beskriver det som det oförutsägbara soundet från förr adderat med modern verklighet helt enkelt!

”Subbarna” använder musiken som ett redskap för lycka och glädje, de är drivna av nyfikenhet och har en oändlig mix av influenser. Det viktigaste är att publiken har lika kul som de själva har och att alla som upplever en spelning smittas utav bandets driv att ha så roligt som möjligt.
Deras motto är: ”Get up, stay up!” och indikerar att publiken inte skall kunna sitta still.

Bandet har en traditionell Memphis Stew komposition med en blåssektion uppbackad av en Hammond B3:a samt rytm, bas & trummor.
På sång hittas en genetisk fusion av rock och soul.

The Suburbans bildades 2007 och består idag av:
Tobbe Eriksson, sång
Dan Holmqvist, keys
Eje Gustavsson, gitarr
Magnus Björsne, bas
Jerker Andersson, trummor
Lasse Carlsson, trumpet
Thomas Krook, tenorsaxofon
Urban Ward, barytonsaxofon (Kapellmästare)

The Suburbans är det givna alternativet för den mognare företagsfesten med street-känsla. Vi toppar gärna Suburbans med perkussionist Ossian Ward, en soulkör eller någon utav våra kvinnliga soulkompisar!

Under utomhusevenemang så finns mobila Suburbans att boka, som då anländer i en gammal amerikanare och riggar upp på flaket och runt omkring bilen.

This is The Suburbans

Galleri

Följ The Surburbans här:

För information och bokningsförfrågan kontakta