GBG SOULPARTY

GBG Soulparty är Livescens signaturproduktion och ett hjärteprojekt!
Tanken om ett soulparty fyllt med en massa soulmusiker toppat med maffiga röster, föddes i början på 2018 under en klubbturné i Berlin med Livescen och The Suburbans. I december samma år såg första soulpartyt sitt ljus inför 600 dansande, soulälskande Göteborgare. Ute bland publiken stod Mats Nileskär och spelade vinyl mellan seten och på scenen huserade totalt 14 musiker och artister under kvällens gång.

Intentionen med produktionen var att den skulle få leva år efter år. Scenen skulle fyllas med fler musiker och fler stjärnor för varje gång, så att inte bara efterfrågan och publikskaran växte, utan även den musikaliska utmaningen. Vi ville ju också lämna plats åt nya samarbeten och gästande up-coming förmågor.
Staden Göteborg är full med duktiga soulmusiker, men det finns lite av både scener och scentid för genren live och också av den anledningen kändes det viktigt att bidra med en ny plattform.

GBG Soulparty har nu uppförts tre gånger och vi har engagerat upp till 21 musiker och artister till produktionen per tillfälle, som också har spelat samtidigt.
The Suburbans, Dan Lindén Band, Sister Soul, Johanna Hjort, Lollo Gardtman, Kajsa Borg, LaGaylia Frazier, Jennifer Brown, Simone Moreno och körer, gästmusiker, gästartister har alla hittills varit med och vi är långt ifrån klara med utvecklingen av denna produktion.

Soulens oemotståndliga låtar från 60-talet till nutid, helt utan inbördes ordning och egna tolkningar i formaten rock, jazz och R’n’B – ja, allt är tillåtet! Då soulen gränsar till alla möjliga genres och passar egentligen allt och alla, finns det stort utrymme för att tänja på gränserna.

När nästa datum släpps, då hittas det här på sidan.
Till dess får vi inspireras av härliga bilder från tidigare soulpartyn.

För information och bokningsförfrågan kontakta

Fotografer: Martin Wallén & Conny Myrberg