Foto: Björn Nilsson

Lollo & Friends

Bandet du skulle vilja ha hemma!

Lollo & Friends bildades våren 2020, mitt under brinnande pandemi, och gjorde omedelbart succé med sina Friday Lunch-streams som sågs av tusentals och hyllades av bland andra Lisa Nilsson med orden ”Soul i världsklass”.
Bandet formade sin plattform där de fick spela musiken de vuxit upp med och älskar; soul på längden, bredden och tvären!

Influenserna är många; Allt från tidig Motown med Stevie Wonder och Jackson 5 till Marvin Gaye via Aretha Franklin, Chaka Khan och Prince till Bruno Mars. Toppa med lite Erykah Badu, D’Angelo och Emily King så har du fattat grejen!
Vad är den röda tråden och varför fungerar det? ”Jo, för att det är en sån glädje att bara spela låtar vi själva vill”, uttrycker Lollo med ett stort leende på läpparna.
Den spelglädjen som Lollo och resten av bandet förmedlar är rentav omöjlig att värja sig emot.

Bandet består av:
Lollo Gardtman, sång
Markus Zovic, keyboard
Christopher Ek, bas
Agge Augustsson, gitarr
Magnus Höglund, trummor

Lollo Gardtman, sångerska extra ordinarie och bandets frontperson, har alltid många musikaliska projekt på gång. Hon är också sångerska i bandet Sister Soul, men framträder framförallt under eget namn i både TV- & liveproduktioner. Hon är den lilla kvinnan, med den stora rösten med Quincy Jones som största inspirationskälla. Hon har sedan 2017 börjar producera egen musik.

Även om Lollo & Friends som band inte såg dagens ljus innan 2020 så har de glada vännerna känt varandra och spelat ihop i olika sammanhang i över 20 års tid.
Bandmedlemmarna har tillsammans haft samarbeten med över 50 artister, från vår svenska artistelit; allt från Mando Diao, Molly Sandén, Tomas Ledin, Povel Ramel, Loreen och LaGaylia Frazier till Eric Gadd, John Lundvik, Ola Salo, Sven-Bertil Taube och Björn Ulvaeus för att nämna några…
Vilket gör dem till ett av Sveriges mest meriterande band!

Upplev Lollo & Friends här

För information och bokningsförfrågan kontakta