Foto: Martin Wallén

Johanna Hjort

Soul, Jazz & Blues sångerska

När Johanna väljer låtar till sin repertoar blir det sånger med starka uttryck och Aretha Franklin är en självklar förebild. Det är viktigt att sången berör och det är i mötet med publiken som det kan ske.
Den här sångerskan sitter inte undangömd bakom en trappa som bakgrundsmusik, utan sjunger gärna både vid riviga underhållningskvällar och intima spelningar och mingel, allt med drag och innerlighet passar Johanna som handen i handsken.

Johanna hittas på publika scener såsom Nefertiti och S/S Marieholm i Göteborg, Fasching i Stockholm, Strandbaden i Falkenberg och Malmöfestivalens bluesscen för att nämna några. Hon dyker ofta upp som gästsångerska till alla möjliga band. Hon har även körat bakom artister som Eric Gadd, LaGaylia Frazier, Jennifer Brown och Patrik Isaksson.

Johanna arbetar med Dan Lindén Band som jazzkvartett och har ett eget stort souligt, glatt husband i Sweet Soul The Band. Hon turnerar med som sångerska när M-Rock & WeFunky Band är ute och spelar och hon har startat ett musikaliskt samarbete med vår manliga jazzvokalist Alexander Lövmark. Johanna är förtjust i att stå på musikalscenen samt att sjunga med storband och alla dessa olika takter kan höras i hennes låtar, då hon skivdebuterade 2020. 2023 släpper Johanna en EP med fyra egna nya låtar.

Trots alla dessa stora projekt är även ett mindre event perfekt med endast Johanna och en pianist, där vi låter hennes röst få tala, för den är riktigt mäktig! Utöver allt det musikaliska ovan så har Johanna en varm, glad och tilltalande personlighet.

Johanna kan bokas solo, i duo eller triokonstellationer eller tillsammans med någon utav ovan nämnda akter och band

Avskalat med Alexander Lövmark & Johanna Hjort:

Lyssna på Johanna:

Följ Johanna här:

För information och bokningsförfrågan kontakta