Foto: Jäger Arén
Sweet Soul The Band feat. Johanna Hjort

Trumolog Tomas Olsson musicerade på en Aretha Franklin-tribute konsert där Johanna Hjort var en utav gästartisterna och hennes scennärvaro, karisma och sång fullständigt knockade honom. Då bestämde han sig för att bygga ett band runt Johanna, så att hon fick ett husband som kunde leverera högklassig soul som passar just henne. Sagt och gjort, Tomas plockade ihop ett skräddarsytt gäng musiker så att Johanna kunde sträcka ut sig i snygga ballader och svängig, funkig soul och leverera på högsta nivå.

Resultatet är ett proffsigt och sammansvetsat band bestående av rutinerade musiker som har roligt på scenen. Tillsammans har medlemmarna många års erfarenhet inom musikbranschen och individuellt har de spelat med soulartister som Eric Gadd, Lisa Nilsson, Titiyo, Blacknuss och Stonefunkers, för att nämna några, samt levererat musik under TV-program, krogshower och företagsevent. Nu är de mer än redo att sondera ny terräng, i en ny konstellation. De säger själva att de vill att deras sound skall låta dyrt och med det menas snygga arrangemang som svänger och är välrepeterade.
Sweet Soul The Band är tighta och hjärtliga och spelglädjen lyser verkligen igenom, de är ett band som definitivt skall upplevas live!

Svensk 90-tals soul med låtar från ovan nämnda artister är bandets signum. De spelar också på en del amerikansk soul från 70- & 80- talen från exempelvis Chaka Khan, Al Green, Randy , Marvin Gaye och givetvis Aretha Franklin.

Medlemmar:
Johanna Hjort, sång
Tomas Olsson, trummor (kapellmästare)
Dan Helgesen, keyboard & sång
Mille Andersson, gitarr & sång
Lasse Lindberg, bas
Tobbe Stenson, saxofoner
Daniel Angebrand, trumpet & flygelhorn

Boka Sweet Soul The Band feat. Johanna Hjort till det evenemanget med dansgolv som behöver en medryckande och interaktiv konsertupplevelse!

För information och bokningsförfrågan kontakta